W Domyślne ustawienia projektów ustalają Państwo, z jakimi ustawieniami startują nowe projekty. Do tego dochodzą domyślny projekt przy tworzeniu klienta i współwłaściciele projektów.
Jeśli większość Państwa projektów jest ustawiona tak samo, ustawiają Państwo wartości raz dla firmy. Każdy nowy projekt je przejmuje. Pojedyncze projekty dostosowują Państwo potem w Ustawienia projektu.
Otwórzcie Ustawienia › Firma › Domyślne ustawienia projektów. Kafelek stoi w grupie Organizacja.
| Opcja | Co powoduje |
|---|---|
| Oferuj opcję „Utwórz domyślny projekt” podczas tworzenia klienta | Okno Utwórz nowego klienta pokazuje Utwórz domyślny projekt. Pojawia się, gdy tylko Państwa firma ma klientów. |
| Własny folder w Dokumentach | Nowe projekty dostają własny folder w Dokumentach. |
| Klienci mogą widzieć zarejestrowane czasy | Klienci widzą wpisy czasu projektu. Zobacz Widoczność dla Klientów. |
| Tworzenie i edytowanie zadań jest wyłączone | Nowe projekty są tylko do odczytu przy tworzeniu i edycji zadań. |
| Zadania mogą zostać anulowane | Zadania można anulować. Wtedy pojawia się dodatkowo Po kliknięciu kosza: usuń zadanie (zamiast anulować). |
| Klient może zapraszać kolejnych dostawców usług | Klienci mogą dodawać kolejnych dostawców usług do projektu. Działa tylko w projektach premium. |
| Włącz współwłaścicieli projektów | Projekty mogą mieć współwłaścicieli. Pojawia się, gdy tylko Państwa firma ma klientów. Zobacz Role i dostęp. |
Domyślne ustawienia są dostępne w każdej taryfie. Włącz współwłaścicieli projektów wymaga Pro. Pro Bez Pro blok pokazuje wskazówkę i Ulepsz plan.
Tak jest zamierzone. Domyślne ustawienia obowiązują tylko dla nowych projektów. Istniejące projekty zmieniają Państwo w Ustawienia projektu.
Pierwsza opcja na tej stronie jest wyłączona. Zaznaczcie pole i zapiszcie.
We will be happy to help you. You can send us an e-mail or arrange a video conference: