Ustawienia projektu leżą w menu bocznym projektu pod Inne ustawienia. Sterują, co widzą klienci, czy zadania da się zmieniać i jak idzie planowanie.
Użyjcie menu bocznego, gdy projekt ma zachowywać się inaczej niż pozostałe. Typowe jest widok klienta tylko do odczytu, ukryte wpisy czasu albo własny workflow.
Otwórzcie projekt w Projekty. W menu bocznym otwórzcie Inne ustawienia.
| Opcja | Działanie |
|---|---|
| Klienci mogą widzieć zarejestrowane czasy | Pokazuje zarejestrowane wpisy czasu klientowi. Szczegóły: Widoczność dla Klientów. |
| Tworzenie i edytowanie zadań jest wyłączone | Czyni projekt tylko do odczytu przy zakładaniu i edycji zadań. |
| Zadania mogą zostać anulowane | Pozwala anulować zadania w tym projekcie. |
| Kosz | Ustala, czy kosz usuwa zadanie, czy zamiast tego je anuluje. |
| Klient może zapraszać kolejnych dostawców usług | Pozwala klientowi zapraszać kolejnych dostawców usług. Tylko w projektach Premium. |
| Workflow | Otwiera workflow, którego używa ten projekt. Projekty Premium mogą opuścić standardowy workflow. Nowe Workflows zakładają Państwo w Workflows. |
| Tryb planowania czasu | Ustala, jak ten projekt planuje czas. Zobacz planowanie czasu. |
| Dodatkowe pola zadań | Dodatkowe pola przy zadaniach tego projektu. Potrzebują projektu Premium. Zobacz Pola niestandardowe. |
Właściciel zmienia te ustawienia. Klient może zapraszać kolejnych dostawców usług, dodatkowe pola zadań i inny niż standardowy workflow wymagają projektu Premium.
Sprawdźcie, czy Klienci mogą widzieć zarejestrowane czasy jest wyłączone przy tym projekcie, nie tylko przy innym.
Projekt musi być Premium, a Klient może zapraszać kolejnych dostawców usług musi być włączone.
We will be happy to help you. You can send us an e-mail or arrange a video conference: